در دوره صفویه، شیراز شهری بوده آباد و پررونق و با جمعیت بسیار که بعد از اصفهان دومین شهر ایران به شمار میرفته است. چنانچه در پشت حصاری که گرداگرد شهر را فرا گرفته بود از خیابانها و شبکه ارتباطی نام برده شده که به دروازه های شهر منتهی میشده است.
به موجب توصیفی که دو سیاح فرانسوی تاورنیه و شاردن از شیراز در دوره صفویه در سفرنامه های خود نموده اند حداقل سه خیابان در خارج از شهر شیراز وجود داشته که دو خیابان آن به دروازههای شهر منتهی میشده است. یکی خیابانی بود که تقریبا از تنگ الله اکبر مدخل ورودی راه شیراز به اصفهان در شمال شهرآغاز شده و به دروازه اصفهان منتهی میگردید و در طرفین این خیابان مشابه چهار باغ اصفهان، باغ هایی با سردر مجلل وکلاه فرنگی قرینه هم ساخته بودند.
خیابان دوم نیز چهار باغی بود که از ابتدای دروازه باغشاه تا مدخل باغ شاه یعنی در امتداد خیابان زند کنونی ادامه داشته و در دو طرف این خیابان نیز باغ ها و دیوارهای مستحکم احداث گردید و خیابان سوم، خیابانی است که به موازات خیابان اولی در سمت شرق و از خارج شهر به ساختمان بقعه مانندی منتهی میشود که به نظر میرسد منظور شاردن سیاح فرانسوی از توصیف این ساختمان بقعه مانند، آرامگاه سعدی شاعر نامدارایرانی بوده است.