loading...

موسسه گنجینه سرزمین پارس

 از سال 703 ( ه. ق ) که اداره امور فارس وشیراز  به دست ملک شرف الدوله محمود شاه اینجو سپرده شد که این زمان ابتدای حکومت خاندان اینجو در شیراز است از جمله کار های آبادانی محمود شاه اینجو را ت

 از سال 703 ( ه. ق ) که اداره امور فارس وشیراز  به دست ملک شرف الدوله محمود شاه اینجو سپرده شد که این زمان ابتدای حکومت خاندان اینجو در شیراز است از جمله کار های آبادانی محمود شاه اینجو را تجدید بنای حصارشهر  ذکر می کنند.

وی علاوه بر ساختن وتجدیدعمارت برج وباروی شیراز برای محافظان در بالای برج ها خانه ساخت.

دردوره صفویه نیزهمانند دوره های قبل حصاری گرداگردشهر فراگرفته وخندقی عمیق این حصار را از حومه وباغ های اطراف جدا می کرده است. به نقل قول از شاردن سیاح فرانسوی که در دوره صفویه از شهر شیراز بازدید کرده  ، در سفر نامه خود چنین نوشته است.

«در واقع حصار مستحکم وقدیمی شهر به حالت ویرانی افتاده وکسی به فکر تعمیر آن نبوده است . اما دروازه های شهر به صورت کامل باقی مانده وبسیار محکم بوده است.»

از سفر نامه هایی که سیاحان بازدید کننده در دوره صفویه از خود به جای گذاشته اند می توان چنین برداشت کرد که حصار شهر شیراز تا اواسط دوره صفویه با کتیبه های خود همچنان سالم باقی مانده بوده است.

در دوره زندیه کریم خان پس از استقرار حکومت خود در سال (1180 ه .ق) وانتخاب شهر شیراز به پایتختی دست به کار تجدید بنای حصارشهروایجاد عمارات نوبنیاد شد.دستور داد علاوه بر حصار مستحکم دور شهر که آن رابا سنگ وگچ بنا کردند ،خندقی هم در اطراف آن حفرنمودند که این خندق تا دوره های بعد همچنان باقی مانده بود.

محسن سپهری منش بازدید : 109 سه شنبه 16 فروردین 1401 زمان : 7:41 نظرات (0)
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
مؤسسة فرهنگی هنری گنجینة سرزمین پارس از مهرماه سال 1390، با دریافت مجوز رسمی از وزارت ارشاد اسلامی به شماره‌ثبت:1782 فعالیت خود را آغاز کرد هدف این مؤسسه رفع نیازهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی شهر شیراز، استان فارس و ایران اسلامی است.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟