loading...

موسسه گنجینه سرزمین پارس

چنانچه قبلا گفته شد شیراز در دوره دیلمیان در قرن چهارم هشت دروازه داشت ولی کریم­خان زند با کوچک کردن حصار دور شیراز از تعداد این دروازه ها کاست و تعداد آن­ها به شش دروازه تقلیل پیدا کرد. وی در

چنانچه قبلا گفته شد شیراز در دوره دیلمیان در قرن چهارم هشت دروازه داشت ولی کریم­خان زند با کوچک کردن حصار دور شیراز از تعداد این دروازه ها کاست و تعداد آن­ها به شش دروازه تقلیل پیدا کرد. وی دروازه­های بیضا، حناچی، سعادت آباد، فسا، خاتون و دروازه گوسفند را در بازسازی حصار دور شهر حذف نمود.

بنابر این تعداد دروازه­های شیراز در دوره زندیه ثابت مانده که این نام­ها هنوز هم بر دروازه­های بافت قدیم همچنان باقی مانده است که نام­های دروازه اصفهان، دروازه باغشاه، دروازه کازرون، دروازه شاه داعی، دروازه قصابخانه  و دروازه سعدی معروف می­باشد.

تنها دروازه باغشاه که چندین سال است خیابان زند کنونی جای آن را گرفته است. البته در دوره زندیه شهر شیراز بارو و حصار داشته و دروازه­های شش­گانه فوق محدوده شهر در آن زمان مشخص می­نموده است. این دروازه­ها در دوره­های بعد نیز همچنان نام و نشان خود را حفظ نمود و هم­اکنون نیز مردم شیراز از دروازه های قدیمی نام می­برند که در حال حاضر در محدوده بافت قدیم شهر واقع شده اند و عبارتند از:

  • دروازه اصفهان در مجاورت پل علی ابن حمزه
  • دروازه کازرون در انتهای خیابان قاآنی شمالی
  • دروازه سعدی (نزدیک به میدان ولی عصر)
  • دروازه قصابخانه (بین چهاراه فعلی خاتون و میدان غدیر(فلکه مصدق سابق)
  • دروازه شاه داعی(در بلوار سیبویه و در ابتدای خیابانی که آرامگاه شاه داعی در آن قرار دارد
  • دروازه باغشاه (چهار راه زند کنونی )
محسن سپهری منش بازدید : 475 شنبه 30 بهمن 1400 زمان : 14:33 نظرات (0)
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
مؤسسة فرهنگی هنری گنجینة سرزمین پارس از مهرماه سال 1390، با دریافت مجوز رسمی از وزارت ارشاد اسلامی به شماره‌ثبت:1782 فعالیت خود را آغاز کرد هدف این مؤسسه رفع نیازهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی شهر شیراز، استان فارس و ایران اسلامی است.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟