loading...

موسسه گنجینه سرزمین پارس

در اوایل  قرن معاصر با احداث خیابان سراسری کریم خان زند، دروازه باغ­شاه به چهارراه کنونی تغییر نام یافت. دروازه اصفهان تا این اواخر به شکل یک میدان هم­چنان در بافت قدیم دیده می­شد که

در اوایل  قرن معاصر با احداث خیابان سراسری کریم خان زند، دروازه باغ­شاه به چهارراه کنونی تغییر نام یافت. دروازه اصفهان تا این اواخر به شکل یک میدان هم­چنان در بافت قدیم دیده می­شد که با برچیده شدن این فلکه هم اکنون به صورت یک چهارراه کوچک دیده می­شود.

دروازه شاه داعی الله با احداث بلوار سیبویه هم اکنون در ضلع جنوبی بافت قدیم به محل توقفگاه و ترمینال اتوبوس­رانی درون شهری اختصاص یافته است. دروازه کازرون به یک میدان میوه و خرید محلی تبدیل شده است و نقش دروازه قصاب­خانه به عنوان یک محور ارتباطی کم رنگ شده وکل­مشیر به چهارراه­کنونی و کل شیخ ابوذرعه به میدان غدیر(چهار راه کنونی غدیر) و کل شاهزاده قاسم نیز به چهار­راه کنونی تغییرشکل یافته است.

با وجودی که دروازه های قدیمی شیراز هم اکنون ماهیت خود را از دست داده­اند اما تمامی مردم شیراز از این مکان­ها به عنوان دروازه، کل و یا چهار­راه یاد می­کنند و در خاطره­ی جمعی این مردم نام دروازه ها هم­چنان باقی مانده است.

از اوایل قرن معاصر تا سال 1320شمسی و حتی با توسعه شهر شیراز به سمت غرب و شمال غربی وگسترش بافت میانی شهردر سال­های بعد، هم­چنان در بخشی از حاشیه و خیابان­های اطراف بافت قدیم شهر به ویژه در نواحی شرقی شیراز تا دهه1340شمسی زمین­های کشاورزی وجود داشت که در آن کشت انواع محصولات زراعی مثل گندم و جو و تولید انواع صیفی­ جات و سبزیجات رواج داشته است.

کم کم با گسترش شهر شیراز به سمت غرب و شمال غربی و شمال شرقی حصار قدیمی شهر به تدریج پشت سر گذاشته شد و هم اکنون بافت قدیم شهر که در اوایل قرن معاصر (سال 1300شمسی) تمامی وسعت شهر شیراز راتشکیل می­داد هم­اکنون به عنوان محدوده­ای کوچک ولی با هویت و اصالت تاریخی و فرهنگی بر تارک شهر شیراز می­درخشد.

محسن سپهری منش بازدید : 91 پنجشنبه 30 دي 1400 زمان : 6:4 نظرات (0)
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
درباره ما
مؤسسة فرهنگی هنری گنجینة سرزمین پارس از مهرماه سال 1390، با دریافت مجوز رسمی از وزارت ارشاد اسلامی به شماره‌ثبت:1782 فعالیت خود را آغاز کرد هدف این مؤسسه رفع نیازهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی شهر شیراز، استان فارس و ایران اسلامی است.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟