در اوایل قرن معاصر با احداث خیابان سراسری کریم خان زند، دروازه باغشاه به چهارراه کنونی تغییر نام یافت. دروازه اصفهان تا این اواخر به شکل یک میدان همچنان در بافت قدیم دیده میشد که با برچیده شدن این فلکه هم اکنون به صورت یک چهارراه کوچک دیده میشود.
دروازه شاه داعی الله با احداث بلوار سیبویه هم اکنون در ضلع جنوبی بافت قدیم به محل توقفگاه و ترمینال اتوبوسرانی درون شهری اختصاص یافته است. دروازه کازرون به یک میدان میوه و خرید محلی تبدیل شده است و نقش دروازه قصابخانه به عنوان یک محور ارتباطی کم رنگ شده وکلمشیر به چهارراهکنونی و کل شیخ ابوذرعه به میدان غدیر(چهار راه کنونی غدیر) و کل شاهزاده قاسم نیز به چهارراه کنونی تغییرشکل یافته است.
با وجودی که دروازه های قدیمی شیراز هم اکنون ماهیت خود را از دست دادهاند اما تمامی مردم شیراز از این مکانها به عنوان دروازه، کل و یا چهارراه یاد میکنند و در خاطرهی جمعی این مردم نام دروازه ها همچنان باقی مانده است.
از اوایل قرن معاصر تا سال 1320شمسی و حتی با توسعه شهر شیراز به سمت غرب و شمال غربی وگسترش بافت میانی شهردر سالهای بعد، همچنان در بخشی از حاشیه و خیابانهای اطراف بافت قدیم شهر به ویژه در نواحی شرقی شیراز تا دهه1340شمسی زمینهای کشاورزی وجود داشت که در آن کشت انواع محصولات زراعی مثل گندم و جو و تولید انواع صیفی جات و سبزیجات رواج داشته است.
کم کم با گسترش شهر شیراز به سمت غرب و شمال غربی و شمال شرقی حصار قدیمی شهر به تدریج پشت سر گذاشته شد و هم اکنون بافت قدیم شهر که در اوایل قرن معاصر (سال 1300شمسی) تمامی وسعت شهر شیراز راتشکیل میداد هماکنون به عنوان محدودهای کوچک ولی با هویت و اصالت تاریخی و فرهنگی بر تارک شهر شیراز میدرخشد.