یکی از کارهای مهم کریم خان زند در زمان انتخاب شیراز به پایتختی احداث قنوات و آوردن آب از دیگر نقاط به این شهر بود. چنانچه در باره محله بالاکفت گفته شد در این محله باغات متعدد به وجود آمده بود و احتیاج به آب فراوان برای آبیاری آنها داشتند و چون محله لب آب در مجاورت محله بالا کفت قرار داشت. بنا براین برای رساندن آب به باغات محله بالا کفت، جویهای زیادی که پر از آب جاری قنوات بود از وسط این محله عبور می کرد تا پس از آن به محله بالا کفت برسد
چون خانههای این محله در کنار جویهای آب ساخته شده بود. به همین جهت به محله لب آب
معروف گردید. البته خود محله لب آب نیز دارای باغهای فراوان بزرگ وکوچکی بود و حتی خانههای این محله تبدیل به باغچه های کوچکی شده بود، ولی به علت کمی آب و ازدیاد جمعیت به مرور زمان این باغها خشک شده وتبدیل به ساختمان گردیدند.
در زمان گذشته قسمت اعظم این محله، به محله سراجان و بخش دیگر آن به محله دشتک و بقیه آن به محله درب سلم معروف بود،کریم خان زند همه این محله ها را در هم ادغام نمود و این محله را به همان نام، یعنی محله لب آب نامید که تاکنون نیز همچنان به همین نام شهرت دارد. این محله به واسطه وجود قبرستان مشهور درب سلم شهرت دارد. زیرا در شبهای جمعه به دلیل حضور مردم برسر مزارها شلوغ و پرهیاهو بوده است.
محله لب آب در منطقه جنوب بافت قدیم شیراز واقع شده و به حصار جنوبی شهر محدود بود و از طرف شرق به محله بالا کفت و از طرف شمال به محله اسحق بیگ و از سمت غرب به محله سردزک محدود میشده است. از آثار و ابنیه تاریخی در این محله بقعه علمدار، همچنین مدرسه منصوریه از آثار قرن نهم هجری و مساجد قدیمی چون مسجد آقالر و مسجد آتشیها را میتوان نام برد. همچنین بقعه امامزاده ابراهیم و مدرسه دارالشفا را میتوان نام برد که این مدرسه در زمان شاه شجاع مظفری (دوره آل مظفر ) محل تدریس سید شریف جرجانی بود که بعد ها هم به مکان دفن این دانشمند در آمده است که هم اکنون به نام بقعه شریف جرجانی شهرت دارد. محلی که در حال حاضر به نام مسجد و بقعه علمدار در این محله واقع شده در واقع مزار شیخ ابوسعید محمد ابن هیثم است که مقبره او معروف به علمدار و از سرداران جنگ در راه خدا بود که در این مکان دفن شده است. هم اکنون مرزهای جنوبی این محله به بلوار سیبویه ختم میشود. در بخشی از مرزهای این با محله با محله وسیع بالاکفت خیا بان حسینی احداث شده است که این خیابان کوتاه مسیر ازحرم سید علاالدین حسین (ع) شروع شده و به بلوار سیبویه ختم میشود.